Ministerbesøg Vilde Erhvervsskoler

Miljøminister Lea Wermelin besøger Vilde Erhvervsskoler

Nyhed

I dag slår miljøminister Lea Wermelin vejen forbi Kold College i Odense, der er en af 29 erhvervsskoler, der er i fuld gang med at omlægge grønne områder til vild natur under initiativet ”Vilde Erhvervsskoler”.

Projektet 'Vilde Erhvervsskoler' er en del af erhvervsskolernes arbejde med FN’s verdensmål om at styrke erhvervsskolernes bæredygtige udvikling i både undervisningen og skoledriften. Projektet blev skudt i gang i 2021, hvor skolerne i efteråret og hen over foråret i 2022 har mødtes for at dele erfaringer og blive klogere på, hvordan de hver især kan bidrage til at skabe en vildere natur.

Det er nu, at resultatet af skolernes arbejde bærer frugt. Kvashegn og insekthoteller summer af liv og blomsterenge står i fuld flor på erhvervsskoler rundt omkring i hele landet. 

Se de 29 erhvervsskoler, der er med i projektet
Business College Syd
Campus Bornholm
EUC Lillebælt
EUC Nord
EUC Nordvest
EUC Sjælland
EUC Syd
Frederikshavn Handelsskole
Haderslev Handelsskole
Handelgymnasiet Vestfyn
HANSENBERG
Herningsholm Erhversskole & Gymnasier
IBC
Jordbrugets UddannelsesCenter Århus
Kold College
Køge Handelsskole
Learnmark Horsens
Mercantec
Randers Social- og Sundhedsskole
Skolen for klinikassistenter og tandplejere, Københvans Universitet
SOSU Østjylland
Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier
TECHCOLLEGE
Tradium
UCRS
Uddannelsescenter Holstebro
Unord
Varde Handelsskole og Handelsgymnasium
ZBC

Annette Vilhelmsen, næstformand i DEG-L, fortæller at initiativet skal være et positivt bidrag til biodiversiteten i Danmark, som er én af de store globale klimaudfordringer. 

Billeder af de vilde områder fra Roskilde Tekniske skole, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier og Tech College.

- Som erhvervsskoler vil vi være med til at gøre en forskel og tage vores del af ansvaret for en fælles fremtid. Det gælder også et rigt dyre- og planteliv, som er så vigtigt for vores klima og som adresseres i verdensmål nr. 15 ”Livet på land”. 

Kold College og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier ønsker sammen at inspirere alle skoler til at bruge FN´s verdensmål som afsæt for udvikling af både undervisningsaktiviteter og skoledrift. Det er med det afsæt, at Kold College står klar til at modtage miljøministeren og fortælle om skolens arbejde med biodiversitet og bæredygtighed i skolens drift og i undervisningen af eleverne. 

- Som erhvervsskole repræsenterer vi nogle af de brancher med de største bæredygtighedspotentialer, og vi spiller dermed en væsentlig rolle i at danne og uddanne fremtidens klimakæmpere. Derfor arbejder vi på Kold College med flere aspekter af bæredygtighed, hvor vi tager højde for både miljømæssige, økonomiske og sociale aspekter. Det er kun når disse tre aspekter er i balance, at man kan tale om reel bæredygtighed, siger Søren Vestergaard Lohmann. 

Kontakt

Kitte Verup

Kitte Laurine Verup

Pressechef