Elever, læser

Ny analyse om unges valgrejse mod hhx og htx

Nyhed

Ny analyse giver indsigt i unges overvejelser og begrundelser for at vælge gymnasieretning og gymnasium.

En omfattende analyse af unges overvejelser og begrundelser for at vælge gymnasieretning og gymnasium, giver viden om, hvordan nuværende ungdomsårgange oplever de erhvervsgymnasiale uddannelser.

Unges valgrejse mod hhx og htx data

Analysen giver svar på, hvordan de unges beslutningsproces ser ud og skitserer, hvad der har påvirket de unge i deres overvejelser om valg af uddannelse. Her er det blandt andet undersøgt, hvilke personer omkring den unge, der har stor indflydelse på deres valg. 

Analysen beskriver også hvilke kriterier, de unge vægter højest, når de vælger gymnasieretning.

Den viden, som analysen lægger frem, skal klæde erhvervsskolerne endnu bedre på til at planlægge og udføre indsatser, der skal tiltrække elever til hhx og htx.

Datagrundlag

Undersøgelsen bygger på omfattende kvantitative og kvalitative data. Det har været vigtigt at indsamle data med så mange facetter som muligt, således at der gives indblik i de tidspunkter, begivenheder og personer, der påvirker valgprocessen. Dette for at give de bedste forudsætninger for videre arbejde med, og udvikling af, tiltrækning til HHX og HTX.

Læs et udpluk af analysens resultater her:

Elever, læser
Gymnasier

Analysen giver indsigt i unges overvejelser og begrundelser for at vælge gymnasieretning og gymnasium. Analysen skaber ny viden om...

Kontakt

Ann-Sophie

Ann-Sophie Frohmé Schultz

Projektkonsulent