ug.dk

Nye oplysningsvideoer om eud, eux, hhx og htx

Nyhed

12 nye videoer skal vise elever fra grundskolen, hvordan ungdomsuddannelserne er skruet sammen. 

Sammen med Danske Gymnasier, Danske HF & VUC, Danmarks Private skoler – Grundskoler og Gymnasier, Danske Sosu Skoler og Danske Landbrugsskoler har Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier været med til at udarbejde 12 nye videoer, som skal hjælpe elever i 8., 9. og 10. klasse med at spore sig ind på, hvad de enkelte ungdomsuddannelser kan, og hvad der passer bedst til elevernes interesser.

Videoerne er nøgterne og saglige, og skal formidle elevers tanker og refleksioner omkring deres valg af uddannelse. Videoerne er lavet med øje for at præsentere uddannelserne og indfange den særlige stemning og kultur, der hersker på de forskellige uddannelser. Videoerne indeholder interviewsekvenser med elever fra forskellige egne af landet, så flest muligt unge kan spejle sig i dem.

Videoerne skal ligge på ug.dk, hvor de skal vise hvad kommende elever kan forvente af dagligdagen på de forskellige uddannelser.

De fleste videoer er lavet i en udgave målrettet elever i 9. og 10. klasse, samt en udgave der er målrettet elever i 8. klasse. Videoerne er lavet i en lang version og en kortere version til SoMe. Alle skoler må downloade og anvende videoerne i deres markedsføring af deres uddannelser og i deres brobygningsaktiviteter. ​​​​

Der er lavet præsentationsvideoer af følgende uddannelser:

htx

hhx

eux-teknisk

eux-velfærd

eux-merkantil

Introduktion til eux for 8. klasse

Hovedområde: Omsorg, sundhed og pædagogik

Hovedområde: Kontor, handel og forretningsservice

Hovedområde: Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Hovedområde: Teknologi, byggeri og transport

International Baccalaureate (IB) 

stx, hhx, htx grundforløb

Kontakt

Mette Bryde Nielsen

Mette Bryde Nielsen

Kommunikationskonsulent