Sammenhold, ludobrikker, udenfor, gruppe

Sammenhold skal stoppe seksuel chikane

Nyhed

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier er med i Alliancen mod seksuel chikane, som har til formål at skabe en vedvarende kulturændring og fastholde fokus på forebyggelse og håndtering af seksuel chikane.

Alliancen om forebyggelse af seksuel chikane i det danske samfund består af forskellige organisationer og arbejdsmarkedets parter. Målet for alliancen er at skabe vedvarende kulturændringer og fastholde fokus på forebyggelse og håndtering af seksuel chikane. 

Alliancen skal sikre at der løbende er dialog, erfaringsudveksling og videndeling på området. Det er målet at flere arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner, kulturinstitutioner mv. drøfter behovet for klare retningslinjer og indsatser ift. seksuel chikane.

Deltagerne forpligter sig til, at:

  • Understøtte og fremme en kulturændring i samfundet ved at bidrage til dialog og videndeling om forebyggelse og bekæmpelse af seksuel chikane.
  • Understøtte en fælles indsats ved hver især at igangsætte, drive eller understøtte projekter, der skal få flere til at arbejde med kulturændringer.
  • Dele viden og erfaringer fra egne projekter og sprede viden om alliancen.
  • Bidrage til at udbrede kendskab til de forebyggende redskaber, der eksisterer.

Derudover kan alliancen komme med gode råd, værktøjer og anbefalinger rettet mod arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner og organisationer samt lave fælles aktiviteter fx mindre kampagner, undersøgelser, konferencer, møder eller lignende.

Om Alliancen mod seksuel chikane

Alliancen er en del af trepartsaftalen om seksuel chikane, som blev indgået den 4. marts 2022 mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter. Aftalen indeholder 17 initiativer, der skal understøtte en kulturforandring på arbejdspladsen. Alliancen forventes at løbe i mindst 5 år og kan forlænges, hvis deltagerne ønsker det. 

Alliancen består af ligestillingsministeren og FH, DA, 3F, HK, Akademikerne, KL, Danske Regioner, Lederne, Dansk Metal, Dansk Sygeplejeråd, Finanssektorens Arbejdsgiverforening, DUF, DGI, Danske Universiteter, Danske Gymnasier, Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier, Danske Gymnasielevers Sammenslutning, Erhvervsskolernes ElevOrganisation, Dansk Kvindesamfund, Kvinderådet, Institut for Menneskerettigheder, Sex & Samfund.

Emne