Computer, skrive, nyheder

DEG åbner IT-netværk

Nyhed

DEG's IT-netværk åbnes op for alle ansatte på DEG’s medlemsskoler, som har lederansvar og arbejder med IT og/eller digitalisering. Det er derfor nu muligt at tilmelde sig netværket.

Formålet med netværket er at skabe grundlag for vidensdeling om IT og digitalisering på institutioner for erhvervsuddannelser, gymnasiale uddannelser og voksen- og efteruddannelse.

Netværket har et praksisrettet fokus, der vedrører konkret brug af IT på skolerne, herunder formidling af viden og indsatser inden for den tekniske del af digitalisering. Netværket kan stå i spidsen for at beskrive digitale problemstillinger på skolerne og opstille løsningsparadigmer, der går på tværs af skolerne.

Netværket har også et politisk fokus og bidrager til varetagelse af medlemsskolernes interesser, blandt andet ved at komme med input og sparring ved høringer på IT- og digitaliseringsområdet. Netværksmedlemmer kan også deltage i eventuelle arbejdsgrupper under og i samspil med Børne- og Undervisningsministeriet samt bidrage til at kvalificere DEG’s digitaliseringspolitikker.

Derudover bistår netværket DEG mht. forhandlinger og koordinering af rammeaftaler på IT-området og på den måde understøtter netværket, at der er attraktive tekniske løsninger til rådighed for medlemsskolerne.

Netværket har en styregruppe, som tager initiativ til og planlægger op til 3 netværksaktiviteter om året, som kan gennemføres som seminarer, workshops og lign., der afholdes fysisk eller online. Netværksdeltagerne kan inddrages i idéudviklingen og gennemførelsen af aktiviteter. Alle netværksdeltagere tilknyttes en digital Microsoft Teams gruppe, hvor netværkets dokumenter er tilgængelige, samt hvor netværksdeltagerne kan vidensdele med hinanden.

Tilmelding til netværket sker ved at sende en mail herom til Økonomikonsulent Trine Simmel Olsen på tso@deg.dk.

Styregruppe

På nuværende tidspunkt består styregruppen af:

  • Morten S. Andersen (formand), IT-chef, Roskilde Tekniske Skole
  • Allan Fog Nielsen, IT-chef, IBC
  • Rune Gråbæk, IT- og digitaliseringschef, ZBC
  • Tage Oskar Pedersen, Direktør, IT Center Nord
  • Thomas Friis Poulsen, IT-chef, EFIF

Opstartsmøde

Styregruppen afholder et virtuelt IT-netværksopstartsmøde onsdag d. 1. november kl. 13.00-15.00. Du kan tilmelde dig mødet her:

Webinar
13.00 - 15.00
Teamsmøde

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier inviterer til virtuelt opstartsmøde om åbningen af IT-netværket.

Kontakt

Trine Simmel Olsen

Trine Simmel Olsen

Økonomikonsulent
29 35 32 42