Finans, økonomi, computer, skrive, elev, noter

Finanslovsaftale for 2024 på plads

Nyhed

Regeringen har sammen med SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige indgået en bred finanslovsaftale.

På uddannelsesområdet indeholder finanslovsaftalen det løft af erhvervsuddannelserne, som var beskrevet i regeringens finanslovsforslag, der går ud på, at der fra næste år gradvist indfases et bevillingsløft på 100 mio. kr. i 2024, der trinvist ender på 700 mio. kr. i 2030 og årene fremover. Samtidig bliver den midlertidige kvalitetsudviklingspulje på 200 mio. kr., som ellers stod til at udløbe med udgangen af året, gjort permanent. Muligheden for at få forhøjet dagpengesats på 110 procent, hvis man er over 30 år og tager en erhvervsuddannelse inden for brancher med mangel på arbejdskraft, bliver også gjort permanent. Derudover er der med finansloven kommet midler til:

Udkantstilskud til gymnasier

Der er enighed om at afsætte en reserve på 5 mio. kr. i 2024 med henblik på at understøtte handelsgymnasier mv. i yderområderne. 

Taxameter- og tilskudssystemet

Det fremgår af finanslovsaftalen at regeringen vil fremlægge et forslag til en justering af taxameter- og tilskudssystemet. Der er afsat en reserve på 37 mio. kr. fra 2025 og frem til formålet.

Uddannelse for bæredygtig udvikling (UBU)

Det er med finansloven vedtaget, at der skal ydes et driftstilskud til sekretariatet for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (UBU) med henblik på at understøtte uddannelsespartnerskabernes arbejde med bæredygtig udvikling. Der er afsat 1 mio. kr. årligt i perioden 2024-2027 til formålet.

Pulje til grøn efteruddannelse og undervisningsforløb

Aftalepartierne er enige om at understøtte udviklingen af pædagogiske og didaktiske tilgange til undervisning i bæredygtighed samt kompetenceløft for undervisere, der mangler værktøjerne til at undervise i bæredygtighed. Puljen er rettet mod gymnasiale uddannelser. Der afsættes 11 mio. kr. i 2024 og 15 mio. kr. i 2025.

Kontakt

Jesper

Jesper Nielsen

Direktør
25 65 92 78