Tømrer elev bruger skruemaskine

Finanslov 2023: Politikerne ser stort på erhvervsskolernes udfordringer

Nyhed

Der er intet nyt under solen i finansloven for 2023, som SVM-regeringen, SF, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti står bag. Dermed videreføres det oprindelige forslag, som blev fremsat den 23. marts.

Det er på trods af, at et af de helt centrale emner i regeringsgrundlaget er uddannelse, hvor særligt erhvervsskolerne står til en markant styrkelse, så flere unge vælger en erhvervsuddannelse.

Vi har brug for at styrke den faglige stolthed i vores erhvervsuddannelser og det skal starte med, at vi får løftet kvaliteten i uddannelserne.
Ole Heinager, formand DEG-L

- Vi har brug for at styrke den faglige stolthed i vores erhvervsuddannelser og det skal starte med, at vi får løftet kvaliteten i uddannelserne. Det gælder i forhold til udstyr, materialer og underviserne, som er helt afgørende for vores uddannelser. Så det glæder os, at vi har en regering med hjertet det rigtige sted, men vi mangler, at der følger handling med ordene. Vi har et stort behov for investeringer efter mange års besparelser på området, siger Ole Heinager.

Kasper Palm, der er formand for bestyrelsesforeningen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, er enig. Han bemærker, at regeringens fokus på ambitiøse klimamål og behovet for medarbejdere med kompetencer til at sikre den grønne omstilling ikke er at genfinde i finansloven.

- Regeringens ambitiøse mål om, at Danmark skal være et foregangsland på den grønne omstilling, kræver de kompetencer erhvervsskolerne leverer. Uddanner vi ikke nok til opgaven, kommer vi ikke i mål, men vil gå glip af en vigtig udvikling og grøn eksport, der netop skal sikre vores alle sammens velfærd. Derfor giver det ikke mening, at man ikke tager erhvervsskolernes udfordringer alvorligt og investerer nu, siger Kasper Palm.

Kontakt

Billede af næstformand for DEG-B, Kasper Palm

Kasper Palm

Næstformand Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne