lommeregner, økonomi

Konsulent til rådgivning og interessevaretagelse på økonomiområdet

Personale

Ved du en masse om uddannelse, erhvervsskoler og økonomi? Lyder interessevaretagelse og rådgivning som discipliner for dig? Så er du måske vores nye kollega.

I Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) søger vi en økonomikonsulent, der vil have ansvaret for foreningens arbejde med erhvervsskolernes økonomiske rammer.

Helt centralt for dit arbejde er undersøgelse og beregninger af finanslovens konsekvenser eller positive indvirkning på erhvervsskolernes vilkår for at drive uddannelsesinstitution i Danmark.  

Du bliver bindeled mellem foreningens medlemsskoler og ministerier på en række opgaver indenfor økonomi og administration. Du vil betjene HR- og økonomiudvalget og være deres indgang til DEG, samt være direkte sparingspart til ledelsen i sekretariatet og indgå i den politiske interessevaretagelse. Det gælder bl.a. dialog med ministerier og arbejdsmarkedets parter. 

I samarbejde med de øvrige medarbejderne i rådgivningsteamet vil du rådgive vores medlemmer, hvor dit fokus særligt vil omhandle økonomi samt spørgsmål til bevillingssystemet og taxameter. Det er en vigtig del af jobbet at kende de økonomiske nøgledata på uddannelsesområdet, da de skal omsættes til rådgivning af ledelserne på erhvervsskolerne og forslag til foreningens politikker, som skal varetage medlemmernes interesser bedst muligt.

Profil til Rådgivningsteamet

Dine opgaver

  • Have overblik over skolernes økonomiske og administrative rammevilkår.
  • Udvalgsbetjening af foreningens HR- og økonomiudvalg.
  • Understøtte skolernes rammer for gennemførelse af undervisning, digitalisering og den grønne omstilling.
  • Idé- og metodeudvikling i forhold til udvikling af skolernes økonomiske og administrative opgaver.
  • Dialog og samarbejde med medlemskreds og interessenter, herunder primært Børne- og Undervisningsministeriet.
  • Intern nøgleperson ift. økonomi herunder sparring med ledelsen om budgettering mv.

Dine kompetencer

  • Du kan forstå og oversætte økonomidata, så de kan skabe grundlag for foreningens politik.
  • Du evner at se på tværs af relevante data, analyser og politikker.
  • Du trives i et dynamisk arbejdsmiljø med skiftende opgaver afhængig af den politiske dagsorden.
  • Du har et analytisk blik og kan handle proaktivt på dagsordner der vedrører erhvervsskolernes økonomi og rammevilkår.
  • Du har en relevant akademisk uddannelse og det er et plus, hvis du har erfaring fra en erhvervsskole, en politisk interesseorganisation eller centraladministrationen.

Ansøgning

Send os en motiveret ansøgning og et CV på info@deg.dk senest den tirsdag 27. september 2022. Mærk ansøgningen: Økonomikonsulent.

Vi forventer tiltrædelse 1. december 2022. Hvis du vil høre mere om stillingen, kan du kontakte vicedirektør Nina Olsen på tlf. 22 17 01 16 eller direktør Jesper Nielsen på 24 65 92 78.

Om Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

DEG er en interesseorganisation, hvis hovedfokus er at sikre bedst mulige rammer for, at erhvervsskoler over hele landet kan levere kvalitetsuddannelser. DEG er en central spiller på ungdomsuddannelses- samt voksen- og efteruddannelsesområdet og fungerer som omdrejningspunkt for medlemskredsen ift. den politiske interessevaretagelse for erhvervsskolesektoren. DEG har 72 medlemsskoler, der udbyder eud, eux, hhx, htx, stx og VEU. Sekretariatets konsulenter arbejder i tre teams - public affairs, rådgivning og analyse. De tre teams arbejder tæt sammen om de fem hovedindsatsområder, som Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har vedtaget skal sætte retningen for arbejdet i foreningen i de kommende år. Du kan læse mere om os på deg.dk

Kontakt

Jesper

Jesper Nielsen

Direktør
25 65 92 78