Årsmøde grafik 2022

Det skete på DEG's årsmøde

Arrangement

Her kan du finde program, nedslag og materialer fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers årsmøde 2022.

Program

Highlights fra scenen

Ole Heinager, formand, DEG-L 

"Fantastisk at se så mange fremmødte her i dag. Vi er over 600 samlet, der synes de erhvervsrettede uddannelser er det aller fedeste. Pt. står vi i en situation, hvor den grønne omstilling accelererer - og det samme gør den digitale. Det er lige før, jeg vil sige, at den grønne omstilling ikke er en udfordring for os. For vi er jo løsningen. De unge på erhvervsuddannelserne er max eftertragtede ude på arbejdsmarkedet. Elever fra hhx og htx med kompetencer indenfor STEM, innovation, iværksætteri og handel er efterspurgte og helt afgørende for omstillingen. Mange flere skal opkvalificeres og løftes fra ufaglært til faglært - for vi skal have alle med."

Kasper Palm, formand, DEG-B

"Vi har store opgaver, vi skal i gang med. Vi skal i arbejdstøjet, men det positive er, at vi har momentum nu. Der er positivt fokus på vores uddannelser. Og vi ser potentialer alle steder. Vi vil have mindre fokus på begrænsninger og det de unge ikke kan, for de kan virkelig meget. I går var der et flot opråb fra lærlinge og svende. Unge mennesker der er stolte af deres fag og uddannelse, men som ønsker at rammerne de uddannes i er i orden. Vi vil arbejde for, at der bliver investeret mere i erhvervsuddannelserne fra Christiansborg, og vi vil arbejde tæt sammen med ministeriet for at sikre gode vilkår og kvalitet i bestyrelsesarbejdet på skolerne."

Poul Nyrup Rasmussen, formand EuroSkills

"Der er store uforløste potentialer i de unge og voksne der ikke har fodfæste på enten en uddannelse eller på arbejdsmarkedet. Har brug for flere dygtige hænder. Løsningen er flere lærlinge og mere efteruddannelse. Men man skal være nogen, før man kan blive noget!"

Per B. Christensen, medlem af Reformkommissionen

"Vores grundlæggende analyse er, at der ikke er behov for store strukturændringer, men i stedet et bedre overblik over mulighederne i efteruddannelsessystemet, samt nye, bedre veje fra ufaglært til faglært." 

"Vi kommer hen over efteråret med to reformpakker mere. En i efteråret og en kalendergave lige op til jul. Jeg håber, I vil tage imod vores forslag konstruktivt og kritisk og give os input til den videre proces."

Noemi Katznelson, Professor og leder af CeFu

"I dag flyder voksenfasen og ungdomsfasen meget mere sammen. De bevægelser der sker, gør at nogle unge gerne vil blive længere i uddannelsessystemet, mens andre gerne hurtigt vil ud og gøre sig gældne på arbejdsmarkedet. Det giver nogle helt nye potentialer i uddannelsesverdenen."

Stephanie Lose, næstformand Danske Regioner

"Der mangler arbejdskraft mange steder i samfundet. Det er en udfordring, der endnu ikke er fundet løsninger på. Det kræver, at vi ikke bare gør mere af det samme. Vi skal finde nye løsninger, og vi skal satse på ny teknologi og digitalisering.”

"Vi skal samle alle parter til at løse manglen på arbejdskraft. Ingen kan løse det hele selv. Vi skal gennem strategiske samarbejder være med til at understøtte forsyningen af arbejdskraft i Regionerne."

"Det er vigtigt, at vi fastholder og udbygger det lokale og regionale samarbejde med skolerne, så vi i fællesskab kan sikre unge et godt og varieret uddannelsestilbud tæt på, hvor de unge bor."

"Vi skal gøre en forskel, for de mange unge der mistrives. Tallene går den gale vej med skræmmende hastighed. De der mistrives er en kompleks gruppe. Der er ikke én indsats, der er løsningen. Vi skal skabe et uddannelsessystem med trygge rammer for de unge."

Julie Kølskov Madsen, formand EEO

“Hvis vi skal have flere til at tage en erhvervsuddannelse, skal vi sætte kvaliteten først - så kommer kvantiteten.”

Maria Bøge Blenstrup, formand LH

“Vi elever kan utroligt meget, hvis vi får muligheden for at udfolde vores potentiale. Vi kan godt tage ansvar - men I må først så troen i os, før vi kan høste resultaterne af det”

Materialer

Plenum

Oplæg ved Per B. Christensen - Reformkommissionen
Åbningstale v. Poul Nyrup Rasmussen
Oplæg ved Noemi Katznelson - Tendenser i ungdomslivet 

Workshoprunde 1

Lad os dyrke talenterne
Onboarding: Hvordan den gode skolestart får eleverne til at blive
Potentialet i praktik i udviklingslandene

 

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.
Erhvervsrettet dannelse på hhx og htx
Opkvalificering af voksne ufaglærte
Værdien af at erhvervsskolerne er lokalt forankret
Bæredygtighed i gymnasiefagene
Hybride læringsrum – understøttet af ledelsen

Workshoprunde 2

Motiverende læringsmiljøer i oplæringscentrene
Et stærkt samarbejde mellem FGU og erhvervsskoler
FGU
Styrket løfteevne gennem kvalitetsarbejde og pædagogisk ledelse 
Potentialer i samarbejde med grundskolen
Uddannelsesmodeller, der virker for de voksne
Erhvervsskolernes økonomiske udfordringer og potentialer

Afventer materiale

Fremtidige trends for bestyrelsesarbejde
Videnscentrene i front for ny undervisning i bæredygtighed på eud

Underholdning 

Book Anders Nielsen 

Kontakt

Camilla Billede

Camilla Kjær Mårtonsson

Overassistent